Side Hustle; ondernemen zonder risico
André Zweerus

Ondernemen is sexy! Je bent je eigen baas, je bepaalt je eigen uren en je leeft jouw droom (als het goed is). Hier hangt echter een prijskaartje aan, want je neemt natuurlijk veel meer risico dan wanneer je voor een baas werkt. Als jouw bedrijf niet slaagt heb je niks en dus zijn er veel mensen die toch afzien van ondernemen, omdat ze dit risico niet willen lopen. 

Maar wat nou als ik jou vertelde dat er een manier is om te ondernemen waarbij je alle bovengenoemde voordelen hebt, maar niet het risico hoeft te lopen?

Ik presenteer u; de Side Hustle. 

Een Side Hustle is een kleine onderneming (Hustle) die je naast je reguliere werk (on the Side) doet. Er zijn miljoenen manieren om te Side Hustlen; van limonadekraam tot webshops en alles wat er tussen, boven en onder zit. Het mooie ervan is dat je dus naast jouw baan (lees; vaste inkomen) kan ondernemen met training wieltjes. 

Ondernemen begint met een idee; je stapt vol goede moed jouw comfort-zone uit en leert door ervaring, schade en schande jouw kennis om te zetten in wijsheid en jouw wijsheid om te zetten in euro’s. Side Hustlen laat je dit proces doorlopen, zonder de zorgen dat je je rekeningen niet meer kan betalen als jouw eerste poging(en) mislukken. 

Wat is een goede Side Hustle?

De meeste waarde (en het meeste plezier) haal je dus uit Side Hustles waar je jouw passie en talenten in kwijt kan. Ben je goed met photoshop? Biedt jouw diensten als ontwerper aan op Fiverr. Volg jij een Marketing studie? Het zal je verbazen hoeveel bedrijven bereid zijn jou te betalen om hun Social Media te pimpen. Ben je sick in Fortnite? Bied jezelf aan als Fortnite Coach (ja, dat is gewoon in ding!). Zo is er voor elk talent zeker 10 tot 10.000 manieren te bedenken om te Side Hustlen. 

De enige beperking in jouw mogelijkheden is jouw fantasie, want een Side Hustle kost (bijna) niks om op te zetten en kan jou met wat tijd en moeite een lekker stabiel extra zakcentje opleveren.

Pakt je Side Hustle slecht uit? Prachtig! Dan heb je ongetwijfeld een hoop geleerd en hoef je tenminste geen uitkering aan te vragen. Gefeliciteerd! Je hebt nu je eerste strepen verdient als ondernemer en kan leren van fouten om het de volgende keer beter te doen. 

Het mooie van deze tijd is dat je met van alles geld verdienen. Lang leve het internet! Tegenwoordig is het via de meest uiteenlopende platformen mogelijk om jouw skills/passie om te zetten in euro’s. Vrijwel alles is voor een paar tientjes per maand verkrijgbaar; je eigen webshop, tools om te coachen, of (online) trainingen te schrijven en terwijl ik dit artikel schrijf zullen er al weer nieuwe manieren beschikbaar zijn geworden om geld te verdienen. Dus zoek naar een manier om jouw product/dienst aan te bieden en investeer wat geld in promotie op social media om klanten aan te trekken. 

Boom! Side Hustle.

Het doel van een Side Hustle

 1. Geld
  De reden waarom veel mensen een Side Hustle starten is natuurlijk om wat extra geld te verdienen. Dit extra inkomen is een mooie aanvulling voor de spaarrekening en/of in te zetten voor een doel wat je voor jezelf stelt. Geld is helemaal geen verkeerde motivatie, je hebt het immers nodig om (goed) te kunnen leven.
 2. Passie
  Veel Side Hustles starten vanuit een passie. Ze hebben een hobby waar ze dit in kwijt kunnen en merken dat ze hier ook wat mee kunnen verdienen. De Side Hustle is dan ook een goede manier om te zorgen dat je zo nu en dan tijd spendeert aan dingen die je leuk vindt. Het geld is dan niet eens zo belangrijk, maar een toffe bijkomstigheid.
 3. Vervangen van de 9-tot-5-baan
  Wanneer je gemotiveerd bent en bereid bent om hard te werken, kan je met een Side Hustle uiteindelijk jouw volledige inkomen verdienen. Je upgrade dan van ‘Side Hustler’ naar ‘Ondernemer’. Ben je dus zo iemand die de kriebels voelt van het ondernemen, ga je binnen nu en 10 jaar uit een raam springen als je nog voor een baas moet werken? Wellicht is het dan een idee om nu alvast te beginnen met het starten van jouw Side Hustle. 
 4. Ontwikkelen van ondernemers-skills
  Een Side Hustle is in feite een ‘light-versie’ van het ondernemerschap en door je Side Hustle ontwikkel je hier een uitstekende basis voor. Zo leer je onder andere een product/dienst in de markt te zetten, verkoop, marketing en klantcontact. Daarnaast kom je ook in aanraking met essentiële zaken zoals administratie, belasting en facturatie. Side Hustlen leert je dus alle essentiële skills die nodig zijn om succesvol te ondernemen en geven je meteen een kijkje in de keuken, zodat je zonder al te veel kosten kunt ontdekken of ondernemen echt iets voor jou is. 

De voordelen van een Side Hustle

 1. Je kan een onderneming starten zonder risico.
  Zoals gezegd durft niet iedereen zomaar de sprong in het diepe te wagen. Een Side Hustle kan een mooie manier zijn om een teen in het water te steken; je begint klein en kan je huidige baan gewoon aanhouden, terwijl je oefent met het ondernemen.
  Zolang de Side Hustle niet genoeg inkomen genereert om te switchen naar Full-Time blijf je gewoon werken en geniet je van het extra inkomen. Merk je dat je jezelf kan onderhouden met het inkomen van je Side Hustle? Dan is het tijd om te gaan bedenken of/wanneer je wilt switchen naar full-time ondernemen.
 2. Je kunt van je Side Hustle skills een Side Hustle maken
  Wanneer jij een leuk zakcentje verdient met jouw Side Hustle heb je automatisch een nieuwe Side Hustle gecreëerd; de kennis van het creëren van een Side Hustle!
  Volg je me nog? Wat ik bedoel is dat je, nu je weet hoe je een succesvolle Side Hustle opzet, anderen kunt helpen/coachen om hetzelfde te doen. Er zijn veel mensen die hiermee een super mooi inkomen hebben gecreëerd voor zichzelf en via deze weg ook veel mensen hebben geholpen.
 3. Need I say more?!
  Sorry, maar als je na de eerste twee voordelen nog niet overtuigt bent, dan gaat het nu ook niet meer gebeuren. 

Wat is jouw talent?

We leven in een tijd van ongelimiteerde mogelijkheden, waarbij je met een paar tientjes aan promotiegeld al duizenden mensen kan bereiken met jouw aanbod. Wees dus niet bang om eens een poging te wagen en bedenk eens waar jij graag je tijd aan besteed. 

Game je graag? Ben je creatief? Dol op cijfers, of juist op taal? Je kan het zo gek niet bedenken of mensen kunnen er hulp bij gebruiken. 

Buiten die paar tientjes heb je weinig te verliezen en een hoop te winnen. Misschien ligt jouw Side Hustle wel op je te wachten en loop je op dit moment honderden, of zelfs duizenden euro’s mis(!). 

Onthoud dit goed wanneer je je talent hebt ontdekt:

Vind je passie met deze 4 vragen!

Vind je passie met deze 4 vragen!

Vind je passie met deze 4 vragen! Je passie vinden… Dat klinkt een stuk makkelijker dan dat het is. Helemaal als je eigenlijk met je neus in de studieboeken hoort te zitten, twijfelend of je wel de juiste opleiding hebt gekozen. Althans, dat is als ik vanuit eigen...

3 manieren om passief inkomen te verdienen als student

3 manieren om passief inkomen te verdienen als student

Verdien passief inkomen als student met deze 3 tips! Studeren is natuurlijk hartstikke leuk… Of niet. Anyhow, je wilt naast dat je aan het zweten bent voor je studie ook een leuk zakcentje verdienen toch? Een bijbaan bij de Albert Heijn voor €3 per uur zie je niet zo...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Home

Privacy And Policy

Voorwaarden

Schrijf Voor Ons