3 manieren om passief inkomen te verdienen als student
Andrei de Vries

Verdien passief inkomen als student met deze 3 tips!

Studeren is natuurlijk hartstikke leuk… Of niet.
Anyhow, je wilt naast dat je aan het zweten bent voor je studie ook een leuk zakcentje verdienen toch?
Een bijbaan bij de Albert Heijn voor €3 per uur zie je niet zo zitten – en dat begrijp ik. Of de hele avond rondscheuren in de kou op een gare scooter met een kleffe pizza in je achterbak is ook niet zo chill. Ook dat snap ik.

Goed, we weten nu wat je niet wilt. Maar wat je wel wilt is geld verdienen, neem ik aan…

(Anders kwam je nooit op deze blog terecht)

Daarom geef ik je vandaag 3 tips hoe jij als student passief inkomen kunt verdienen – volledig achter je laptop!

Nu wil wel van te voren wat kwijt: verwacht niet dat je binnen 2 weken met je kont naar Bali kunt gaan om in een Villa te wonen. Helaas maar waar – ook voor passief inkomen moet je eerst keihard werken, maar het fijne is wel dat je er op een gegeven moment nauwelijks tijd meer in hoeft te stoppen. En dan wordt het pas echt passief.

Let’s get ready to rumble! Ik zal je niet langer ophouden, ik weet namelijk dat jij als student veel liever Netflix kijkt dan een blog leest (en waarschijnlijk de spanningsboog van een mug hebt) dus laten we direct beginnen!

Ja je leest het geen en nee het is niet te mooi om waard te zijn. Vandaag wil ik je uitdagen om met deze 5 stappen te krijgen wat jij wil hebben. Volg ze namelijk alle 5 zoals beschreven en jij gaat het krijgen. Het maakt niet eens uit wat het is; een xbox, een vriendje, een toffe baan, een pony. You name it and you will get it. 

Ik geef hier zonder probleem een volledige garantie op; deze methode gaat jou 100% gegarandeerd geven wat je wil ALS jij bereid bent om het voetenwerk te doen wat erbij hoort.

Ben jij er klaar voor? Dan is dit de formule:

Tip 1: Verkoop online producten!

Je kent ze wel – van die gladde gasten die je YouTube-video komen verstoren met een of ander slap verhaal over hoe zij binnen 2 dagen tijd meer dan €100.000.000 hebben omgezet met de verkoop van hondenspeeltjes die je vervolgens een cursus voor een godsvermogen aanbieden zodat ‘jij dit ook kunt leren’.

Nou, mooi niet dus.

Ik zeg niet dat je er niets van leert, maar ik zeg wel dat 99% van deze ‘geheime cursussen’ complete bullshit zijn. Dus dat is in ieder geval iets wat ik je vandaag niet ga aansmeren.

Door dit soort taferelen krijgt e-commerce (de naam van het verkopen van online producten) vaak een slechte naam. Dat is niet helemaal eerlijk, want er zijn nog ontzettend veel kansen te benutten online!

Het leuke aan online producten verkopen is dat je alles kunt verkopen wat je wilt.

Nou ja.

Niet alles natuurlijk…

Maar wel heel veel!

Waarschijnlijk vraag je jezelf nu af: ‘Okay, klinkt goed. Maar welk product moet ik gaan verkopen dan?
Mijn antwoord op die vraag is heel simpel: doe iets wat dichtbij jezelf ligt. Vaak zit daar het grootste succes. Als je iets echt leuk vindt, en ook echt denkt dat je binnen een bepaalde niche een toegevoegde waarde kan leveren, is dat vaak ook zo.

Lees bijvoorbeeld eens dit succesverhaal van een Dungeons & Dragons fan. Ze is, buiten dat ze enorm veel van dit bordspel houdt, kunstenares. Ze maakt, speciaal voor dit spel, unieke dobbelstenen en heeft in 24 uur tijd meer dan 1 miljoen dollar opgebracht!

Dus, genoeg succesverhalen om van te leren. Maar hoe zorg je ervoor dat jij aan de slag kunt? Hierbij een aantal vragen die je jezelf moet stellen voordat je kunt beginnen:

  • Wat zijn je hobby’s en wat voor spullen komen daarbij kijken?

  • Wat is een item voor je hobby wat nog beter zou kunnen?

  • Hoe kan jij dit maken?

Heb je dit duidelijk voor jezelf? Nice!
Nu kun je aan de slag met het leren van bouwen van een webshop en het runnen van Facebook advertenties.
Let the money roll in!

Tip 2: Verhuur sh*t! 

Nee, je hoeft geen grachtenpand te hebben om geld te kunnen verdienen met verhuren. Je kunt eigenlijk alles verhuren wat je hebt.

Dat zou ik je niet aanraden.

Maar het zou kunnen…

Goed. Concreet. Hoe kun jij als student passief inkomen verdienen met het verhuren van jouw bezittingen?

Heb je bijvoorbeeld een auto maar maak je daar niet elke dag gebruik van? Kassa! Die kun je verhuren op de dagen dat je ‘m niet gebruikt. Hier heb je zelfs een handige app voor – SnappCar. Je kunt hier je auto te huur zetten en alles qua papierwerk regelen zij. Je hoeft er alleen voor te zorgen dat je auto op de juiste plek staat, dat je de sleutels af kunt geven en dat de auto (redelijk) netjes is vanbinnen.

Dus, of je even heel snel alle Maccie verpakkingen uit je auto wilt halen en een goedkoop luchtverfrissertje wilt ophangen s.v.p.

Goed, je hebt geen auto. Wat nu?

Ruimte.

Ruimte?

Ja, en dan heb ik het niet over Mars, of de maan, of het zonnestelsel.

Mensen zijn altijd op zoek naar ruimte. Opslag!

Mensen hebben namelijk zo. ontzettend. veel. zooi.

Daar lopen grote partijen zoals Shurgard op binnen! En misschien kan jij wel wat van hun businessmodel leren.

Heb jij bijvoorbeeld nog een garage over waar je niet zoveel in hebt staan? Of een kamer waar je niet zoveel gebruik van maakt? Dit is allemaal potentiële opslag voor mensen in jouw omgeving. Als je maar zorgt dat de voordeur op slot is (en ze niet stiekem een wietplantage gaan zitten opzetten als jij er niet bent) dan zit je redelijk safe.

Vraag bijvoorbeeld eens aan je ouders of ze dingen bezitten die ze graag opgeborgen willen hebben. Beschamende fotoboeken uit 1800 bijvoorbeeld, of speelgoed waar jij als klein kind

overheen hebt zitten kwijlen. Misschien hebben ze er wel vijf donnie (€50,-, voor de verdwaalde 50-plusser die deze blog leest) per maand voor over!

Goed, dit zijn natuurlijk maar twee voorbeelden: auto en opslagruimte verhuren, maar ik hoop dat je nu met een business-mindset gaat kijken naar je bezittingen en onderzoekt of er misschien een markt voor is. Er zijn zoveel dingen die je voor een habbekrats kunt verhuren, maar elke €10 die je per maand verdient zonder ervoor te hoeven werken is lekker, toch?

Tip 3: Ga aan de slag als recruiter!

Recruiter klinkt misschien saai. Dat is het gelukkig niet (spreek uit eigen ervaring).
Als er 1 manier is om geld binnen te harken in je vrije tijd wat op den duur passief wordt, dan is het wel recruiten.

Voor de mensen die onder een steen hebben geleefd en geen idee hebben wat een recruiter is – dat is iemand die openstaande vacatures voor bedrijven gaat invullen. Of, om het wat minder stoffig te formuleren: iemand die bedrijven helpt bij het vinden van tof personeel wat goed binnen de functie past.

Geloof het of niet – hier zit big money. Bedrijven hebben namelijk veel geld over voor goed personeel. Hetgeen wat jij moet doen is (in theorie) erg simpel – Jij hebt vrienden, (oud) collega’s

Je bent een soort Cupido voor het bedrijfsleven dus.

Alleen dan zonder de intimiteit, denk ik.

Of wel.

Goed, ik dwaal af.

Het verdienmodel kan heel interessant zijn: jij verdient vaak een percentage over het salaris van degene die jij geworven hebt. En dat vaak voor een lange tijd! Dus, op voorhand even doorbuffelen, veel werk voor niets. Maar als je dan iemand hebt gematched, verdien je er een hele lange tijd een flinke boterham mee terwijl jij met een Sex On The Beach in je Villa in Thailand zit – bewijze van spreken natuurlijk…

Meer weten over recruiten, hoe je dit het beste aan kunt pakken en hoe je hier geld mee kunt verdienen? Bezoek dan eens RecruiterNetwork.

Thanks voor het lezen van deze blog, ik vond het gezellig met je.

Tot volgende week!

Vind je passie met deze 4 vragen!

Vind je passie met deze 4 vragen!

Vind je passie met deze 4 vragen! Je passie vinden… Dat klinkt een stuk makkelijker dan dat het is. Helemaal als je eigenlijk met je neus in de studieboeken hoort te zitten, twijfelend of je wel de juiste opleiding hebt gekozen. Althans, dat is als ik vanuit eigen...

Tussenjaar; 3 tips voor maximale winst

Tussenjaar; 3 tips voor maximale winst

Een tussenjaar is niet bedoelt om op je reet te blijven zitten. Lees hier hoe je in jouw tussenjaar een maximale ontwikkeling en groei kunt doormaken

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Home

Privacy And Policy

Voorwaarden

Schrijf Voor Ons